Omslagsbild Till Minne av Ted Gärdestad

Till Minne av Ted Gärdestad

Föreställningar

lördag 21 oktober - Kl. 19.00

Kalmarsalen

Mer info & köp

Pris: 695 kr

Till köp

Åsa Jinder och Thomas Järvheden på turné med ”Till minne av Ted Gärdestad” hösten 2023 tillsammans med ett åttamannaband i ledning av Magdalena Eriksson. Kenneth Gärdestad finns också med i ett exklusivt filminspelat material som visas under kvällen och varvas med mycket musik för att hylla både Ted och Kenneth Gärdestads fantastiska låtskatt. Det är 50 år sedan skivan ”Ted” släpptes skriven av Ted Gärdestad och hans bror Kenneth. Den blev en succé och musiken av bröderna har sedan dess älskats av alla. Vem kan inte nynna med i låtar som ”Jag vill ha en egen måne”, ”För kärlekens skull” och ”Satellit”.

En Sverigeturné ”Till minne av Ted Gärdestad” bokades redan in 2014-2015 med 18 konserter med Kenneth Gärdestad som berättare. Kenneth fick dock cancerbesked precis innan sommaren 2014, då höstens konserthus redan var slutsålda. Med två veckor kvar till premiär i slutet av oktober, tog Kenneth beslutet att hans berättelser skulle filmas. Konserten med dessa filmer och resterande konserter genomfördes på samma sätt. Vid några tillfällen var Kenneth med i publiken och kom upp på scenen mot slutet av programmet och fick ta emot stående ovationer. Hans berättelse lever kvar, och i de kommande konserterna kan de som lyssnar ta del av den och ett knippe av den rika låtskatt som bröderna lämnade efter sig.

Medverkande: Åsa Jinder, Thomas Järvheden, Magdalena Eriksson åttamannaband.

Åsa Jinder är en av våra mest folkkära och välmeriterade folkmusiker, riksspelman, nyckelharpist, kompositör, producent, textförfattare, författare och föreläsare. Hon har turnérat oavbrutet i över 45 år. 1979 blir Åsa Jinder den yngsta riksspelmannen genom tiderna.

I takt med att musik-lyssnarskaran växt sig stor har Thomas Järvheden låtit musiken ta allt större plats i karriären och turnérar flitigt runt om i landet med humorlåtarna. Thomas gör fortfarande en del inhopp på standup-klubbarna, och då blandar han standup med komiska musikinslag.

Arrangör och producent: Lady M Music är det lilla musikföretaget från Örebro som drivs av sångerskan Magdalena Eriksson och både arrangerar konserter men också driver en sångskola i Örebro, Sångverkstan www.sangverkstan.se

Konsertlängd: ca 2 tim inkl paus.