Omslagsbild Children of the Night

Children of the Night

Föreställningar

söndag 2 mars - Kl. 19.00

Kalmarsalen

Mer info & köp

Vänligen kontrollera noga att du anger din e-postadress korrekt.

Pris: 410-665 kr

Till köp

Världspremiär med Grand Kyiv Ballet

”Children of the Night” är en föreställning med gotisk stil och modern koreografi, baserad på balettens akademiska tradition.
Pjäsen handlar om mytologiska androgyna varelser. Dessa varelser hade en gång i tiden två par armar, två par ben och två ansikten på samma kropp. De tyckte att det inte fanns någon i världen som var vackrare och mäktigare än dem, att de var jämlika med Gud. Som straff för denna hybris delades varelsernas kropp upp i två och blev då man och kvinna.

Legenden om dessa androgyna varelser gav upphov till frasen ”Hitta sin själsfrände.” Detta är något som alla människor strävar efter. I ”Children of the Night” är människosläktet redan uppdelat. Följden av uppdelningen blir en spricka som symboliserar den svaghet som vi alla delar.
Genom sprickan tar sig de frestelser, passioner och negativa känslor som separerar halvorna in. Genom att ta sig igenom prövningar kan människorna dock uppnå upplysning och en högre form av relationer.

Baletten utforskar de frestelser och passioner som finns runtomkring oss och visar hur kärleken övervinner allt.

Koreografi och iscensättning: Oleksandr Abdukarimov
Musik: Antonio Vivaldi, Max Richter

Längd: ingen uppgift.

VIKTIG INFORMATION OM VÄSKFÖRBUD FÖR DIG SOM BESÖKER KALMARSALEN
Väskförbud infördes av Polisen från den 1 november 2023 på större publika evenemang som genomförs i Sverige. Kalmarsalen ser allvaret i rådande säkerhetsläge och har beslutat att endast tillåta väskor upp till 20*30*10 cm av typen mindre handväska att tas med in på arenan vid samtliga publika evenemang. Större väskor än så får inte passera entrén, så dessa kan inte hängas in i garderob eller förvaras på arenan.
Observera att totalt väskförbud kan råda på vissa publika evenemang vilket vi alltid skickar ett informationsmejl om före föreställning, till den som köpt biljetterna och har angett en korrekt e-postadress.
Undantag finns till detta vilka du finner på Polisens hemsida. För väska som omfattas av undantagen sker uppvisande av innehåll innan inpassering kan ske.
Tack för att du hjälper till att bidra till en trygg miljö på Kalmarsalen.

Ytterkläder är av utrymningsskäl EJ TILLÅTET att ta med in på föreställningen.
Rullstolsplats inkl. 1 fri ledsagare (sitter bakom eller bredvid gäst i rullstol) bokas på sista rad av sidoparketterna.
Skapa konto så kan du alltid komma åt dina biljetter i efterhand.
Vill/kan du inte skapa konto, så scrolla ner till rutan ”skippa inloggning” efter att du valt dina biljetter.

KS Biljettservice administrerar biljetterna på uppdrag av Grand Kyiv Ballet.