Omslagsbild Isprinsessan Julbalett

Isprinsessan Julbalett

Föreställningar

onsdag 27 november - Kl. 19.00

Kalmarsalen

Mer info & köp

Välj antal biljetter per pristyp, för att i nästa steg placera ut dina platser. Vid köp av rullstolsplats tillsammans med ord plats, behöver man göra två köp. Mängdrabatt: Vid köp av 4 biljetter eller fler får du automatiskt 100 kr rabatt per ord biljett.

Pris: 495-695 kr

Till köp

Premiär i Skandinavien!
Classical Ukrainian Etoile Ballet har förberett en överraskning för publiken: en ny julbalett ”Ice Princess”.

”Ice Princess” är en balett baserad på sagan ”Snödrottningen” av Hans Christian Anderson. Detta är en fascinerande, romantisk berättelse till musik av Mozart, Vivaldi, Halvorsen, Grieg och Leontovich, som kommer att ge dig oförglömliga, glada känslor, fylla dig med inspiration och nya drömmar. En vacker prinsessa, rånare, skogsälvor, en rolig snögubbe, fantastiska troll och naturligtvis en modig ung man spelar på scenen.

Den vackra prinsessan Sofia är ledsen i sitt slott. Ensamheten gjorde hennes hjärta till is. När hon ser avlägsna länder i en magisk spegel där folk firar jul glatt bestämmer hon sig för att åka dit bara för att komma lite närmare platsen där alla är glada. Ett ödesdigert möte med en av byborna, en glad pojke, gjorde henne så upprymd att hennes iskalla hjärta värkte i bröstet. Hon försvann och frös hela staden. Men mirakel sker alltid vid jul. Den unge mannens kärlek och goda hjärta kommer att leda honom genom många äventyr och faror till slottet, där han kommer att finna sin kärlek, smälta hjärtat av den vackra prinsessan och rädda invånarna i hans stad.

Baletten koreograferades av Andreas Heise, som under många år arbetat på Norska Nationaloperan. Ideologen och scenografen för projektet var grundaren av den Classical Ukrainian Etoile Ballet, Irina Khandazhevskaya.

Produktionen av klassisk koreografi kommer att framföras av ukrainska professionella balettdansörer – vinnare av internationella baletttävlingar, People’s Artists of Ukraine, ukrainska solister och från februari 2022 europeiska teatrar.

Turnén presenteras av den norska organisationen ”Kultur for Folket” för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland. Turnén äger rum i november och december i Norge, Sverige och Danmark.

VIKTIG INFORMATION VÄSKFÖRBUD FÖR DIG SOM BESÖKER KALMARSALEN
Väskförbud infördes av Polisen från den 1 november 2023 på större publika evenemang som genomförs i Sverige. Kalmarsalen ser allvaret i rådande säkerhetsläge och har beslutat att endast tillåta väskor upp till 20*30*10 cm av typen mindre handväska att tas med in på arenan vid samtliga publika evenemang. Större väskor än så får inte passera entrén, så dessa kan inte hängas in i garderob eller förvaras på arenan.
Observera att totalt väskförbud kan råda på vissa publika evenemang vilket vi alltid skickar ett informationsmejl om före föreställning, till den som köpt biljetterna och har angett en korrekt epostadress.
Undantag finns till detta vilka du finner på Polisens hemsida. För väska som omfattas av undantagen sker uppvisande av innehåll innan inpassering kan ske.
Tack för att du hjälper till att bidra till en trygg miljö på Kalmarsalen.

Ytterkläder är av utrymningsskäl EJ TILLÅTET att ta med in på föreställningen.
Rullstolsplats inkl. 1 fri ledsagare (sitter bakom eller bredvid gäst i rullstol) bokas på sista rad av sidoparketterna.
Skapa konto så kan du alltid komma åt dina biljetter i efterhand.
Vill/kan du inte skapa konto, så scrolla ner till rutan ”skippa inloggning” efter att du tagit dina biljetter.
KS Biljettservice administrerar biljetterna på uppdrag av Kultur för folket AS.